Menú

Multitudinària benvinguda a la Casa de la Festa

Comparteix:
10/06/2022 11:47

La Casa de la Festa s'estrena amb una exposició dedicada a les Festes de Sant Pere

La Casa de la Festa de Vilanova i la Geltrú s'ha obert aquest dijous al vespre, amb La Sala plena de gom a gom per donar la benvinguda al nou espai. La Casa de la Festa neix amb l'objectiu de ser el centre de referència de la cultura popular i tradicional de la ciutat i de preservació dels elements patrimonials del calendari festiu.

L'entrada de La Sala mostra, des d'aquesta setmana, uns penells informatius i grans fotografies que situen el visitant en aquest equipament, on, des d'ara, conviuran les exposicions del cicle festiu de la ciutat amb les d'art contemporani. Un cop dins la Sala de les Voltes es pot visitar la primera de les exposicions de la Casa de la Festa, dedicada en aquest cas a les Festes de Sant Pere.

El president de l'Associació Casa de la Festa, David Grau, ha recordat durant la inauguració que es tracta d'un projecte col·lectiu que es va impulsar fa 15 anys. Alhora, ha manifestat que l'obertura d'aquest espai a La Sala és una manera de materialitzar la tasca duta a terme en aquests anys per persones i entitats, però que "l'església dels Josepets és l'edifici on volem que finalment vagi el projecte".

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha explicat que "la magnitud del projecte" dels Josepets ha fet que encara no sigui possible, però ha ressaltat la importància que la ciutat compti des d'ara amb "un espai d'exhibició, d'estudi, de divulgació i de gaudi dels elements que conformen el nostre calendari festiu". Olga Arnau ha destacat el caràcter "viu, dinàmic i participatiu" de la Casa de la Festa, des dels seus inicis. "La Casa de la Festa ha de ser això, cultura viva", ha afirmat.

Així mateix, la regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha repassat el procés que ha portat fins a l'estrena del nou centre de divulgació del patrimoni festiu vilanoví i ha agraït la implicació d'entitats, persones a títol individual i tècnics municipals per la seva tasca. "Avui és un dia emocionant –ha expressat -teníem un repte com a ciutat de crear aquest espai, i amb l'esforç de tothom l'obrim amb les Festes de Sant Pere".

Del mateix ranxo. Mostra d'un Sant Pere del temps de la foscor és el nom d'aquesta exposició que obre les activitats de la Casa de la Festa, sota la  direcció artística de Ferran Ferrer Margalet. Hi han col·laborat la Confraria de Pescadors, l'Associació Museu del Mar, l'Espai Far, el Círcol Catòlic, Temps de Vi, l'Associació de Balls Populars, la Parròquia de l'Església de la Immaculada Concepció, El Patufet Col·leccionista, l'Arxiu Comarcal del Garraf, el Fons del Celler de Viticultors, Rosa Maria Farriol i Pascual, Lourdes López Illa i Adrià Ortoll.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 3 de juliol, fa un repàs a través de fotografies i objectes, de la vida quotidiana del barri mariner de Vilanova i la Geltrú, la seva gent i les seves festes.

Casa de la Festa

Casa de la Festa

.

.

Exposició festes de Sant Pere

Exposició festes de Sant Pere

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració