Menú

Vilanova i la Geltrú estrena dijous la Casa de la Festa

Comparteix:
03/06/2022 14:36

Un nou centre referent de la cultura popular i tradicional, que s'ubicarà a La Sala

Vilanova i la Geltrú estrenarà dijous vinent la Casa de la Festa. Un projecte que neix amb l'objectiu d'esdevenir un centre de referència de la cultura popular i tradicional de la ciutat i, alhora, ser un espai per preservar els aspectes i elements patrimonials que li són propis, mitjançant un programa anual d'activitats i exposicions, que coincidiran amb el cicle festiu anual.

El seu emplaçament serà a La Sala, l'equipament municipal amb el qual l'Ajuntament promou i fa difusió de l'art contemporani i el patrimoni festiu de la ciutat, gràcies a una programació anual inclou una línia d'exposicions i activitats vinculades a les arts visuals, i una altra línia d'activitats i exposicions relacionades amb els cicles festius de la ciutat.

Així, La Sala emprèn un nou rumb. Paral·lelament a la línia d'exposicions i activitats entorn de l'art contemporani i de la creació visual comunitària d'associacions i altres col·lectius de la ciutat, s'inicia aquesta nova línia, sota l'aixopluc de la Casa de la Festa, que es nodrirà d'accions dinamitzadores al voltant de la cultura popular i tradicional de la ciutat durant tot l'any.

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol assentar les bases per continuar treballant en la promoció de la cultura popular i tradicional de la ciutat i la seva participació, i alhora materialitzar la iniciativa cívica que es va impulsar l'any 2007 per un grup de de persones vinculades a diverses entitats de la ciutat i l'Ajuntament, que van rebre l'encàrrec d'elaborar el projecte per a la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, a l'església dels Josepets.

Exposició Festes de Sant Pere

La celebració de les Festes de Sant Pere serà el tret de sortida del cicle d'exposicions de la Casa de la Festa, que aniran des de Sant Antoni, fins les festes de la Geltrú, passant pel Carnaval i la Festa Major.

En aquesta mostra, tal com es descriu desde l'organització, “les festes de Sant Pere estan explicades en un temps determinat, el de la foscor de la dictadura, a través dels espais i les persones que les feien i les gaudien. Els homes, els pescadors, l'all cremat i els ranxos comunitaris a peu de platja, les dones i el treball a casa o 'remendant' xarxes, la canalla tot jugant a la sorra o al davant de les cases, esperant un futur incert, i després, la festa, la processó per demanar al sant la protecció necessària per poder continuar sortint en mar, treballant, en definitiva, continuar vivint. I al final la revetlla, la celebració popular, allà on tots, homes, dones i infants, podien oblidar, si mes no, durant unes hores o uns dies, la fosca realitat que els envoltava.”

L'estrena de la Casa de la Festa es celebrarà dijous 9 de juny a les 20 h. A continuació s'inaugurarà l'exposició al voltant de les Festes de Sant Pere, que es podrà visitar fins al 3 de juliol.

.

.

Processó de Sant Pere

Processó de Sant Pere

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració