Menú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú inicia un estudi per conèixer el pes del sector cultural i creatiu a la ciutat

Comparteix:
16/05/2022 8:44

L'estudi es dirigeix tant a artistes i professionals autònoms com empreses del sector, i posa la seva mirada a l'impacte econòmic que generen

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú inicia un estudi per conèixer el pes del sector cultural i creatiu a la ciutat. Es tracta d'un àmbit que ha anat adquirint rellevància al llarg de les darreres dues dècades a Europa, en què l'evolució cap a un creixement sostenible ha fet augmentar l'interès pels sectors basats en l'art i la creativitat. Les activitats culturals i creatives són importants tant econòmicament, per la generació de riquesa i llocs de treball, com socialment, per l'aportació que fan en termes de cohesió, dinamisme cultural i enriquiment personal.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha parlat de la importància de realitzar aquest estudi en l'àmbit municipal "en un moment de tanta fragilitat tant en l'àmbit de la cultura com en l'econòmic. El fet de ser dos elements tan vinculats fa necessari disposar d'un inventari fiable que ens permet saber en quin moment estem a Vilanova i la Geltrú. Això ens ajudarà a posar-lo en valor i, en conseqüència, poder aplicar polítiques públiques de suport".

Sota el paraigua de la idea del sector cultural i creatiu, l'estudi es dirigeix tant als àmbits tradicionals de la cultura com a les activitats creatives relacionades amb l'arquitectura, la publicitat, els videojocs i el disseny.

A través d'una breu enquesta, que es distribuirà als agents econòmics del sector, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú donarà visibilitat a la importància d'aquestes activitats i obtindrà dades per orientar les polítiques culturals de la ciutat. En l'actualitat, el cens municipal del sector cultural i creatiu està al voltant del miler de persones/empreses que s'hi dediquen.

El projecte, que també servirà per avaluar l'impacte de la Covid-19 al sector, s'emmarca en una iniciativa conjunta de Transversal www.txac.cat, la Xarxa d'Activitats Culturals que aplega ciutats mitjanes de Catalunya que col·laboren en l'àmbit de la cultura.

L'enquesta estarà disponible fins al 17 de juny de 2022 i es pot trobar al següent enllaç: https://bit.ly/3EWlqHo

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració