Menú

Apropa Cultura, la xarxa de cultura inclusiva celebra 15 anys

Comparteix:
27/10/2021 10:00

La Gent Gran en situació de dependència i/o aïllament centra la nova temporada d'Apropa Cultura, la xarxa de cultura inclusiva que celebra 15 anys.

Apropa Cultura celebra 15 anys amb més de 130 equipaments culturals, adherits de 44 municipis catalans, entre ells Vilanova i la Geltrú que, mitjançant el seus equipaments culturals, permet l'accés a la cultura a més de 2.600 entitats socials d'arreu de Catalunya.

En la seva tasca de construir ponts entre el món social i cultural per fer possible una cultura més inclusiva, accessible i diversa, Apropa Cultura ha propiciat més de 363.000 sortides culturals de col·lectius en situació de vulnerabilitat i de l'àmbit de la discapacitat des del 2006.

 

#MaiSoles

Aquest any Apropa Cultura dedica la temporada 2021/22 a la Gent Gran en situació de dependència i/o aïllament, un dels col·lectius que més ha patit de primera mà la crisi de la COVID19. Especialment s'ha vist afectat el seu accés a la cultura: és el col·lectiu en situació de vulnerabilitat que ha registrat un dels descens més forts pel que fa a les sortides culturals.

Per revertir-ho, i sota el lema #MaiSoles, Apropa Cultura centrarà els seus esforços en les persones que viuen a les residències, o que viuen a casa seva però són usuàries de centres de dies, de programes d'Alzheimer o altres demències. Aquestes són les persones que més pateixen la soledat, que ja ha esdevingut un problema de salut pública, i a les quals Apropa Cultura vol acompanyar sumant esforços amb els diferents agents que en formen part.

Ara que se celebra la tornada del 100% dels aforaments als equipaments culturals i la tornada a una certa normalitat, Apropa Cultura revindica la responsabilitat col·lectiva per a que aquestes persones no quedin excloses de l'oferta cultural per culpa de la seva situació.

MaiSoles

MaiSoles

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració