Menú

Es presenta la nova temporada Escena que enguany estrena nova web i renova el sistema de venda d'entrades

Comparteix:
22/09/2020 15:18

La nova programació recupera la majoria dels espectacles que es van haver d'ajornar per la COVID-19 i n'incorpora de nous, amb important presència d'artistes locals.

Aquest migdia s'ha presentat la nova temporada d'Arts escèniques i visuals Escena amb la incorporació d'importants novetats com són la renovació del sistema de venda d'entrades i la unificació de les webs del Teatre Principal i de l'Auditori Eduard Toldrà en una sola web www.escenavilanova.cat.

La Regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha començat la presentació de la nova temporada fent balanç de les activitats que aquests mesos s'havien aconseguit dur a terme, seguint les mesures de seguretat aprovades pel PROCICAT. Un dels aspectes més ben valorats han estat les exposicions que s'han pogut veure al Centre d'Art Contemporani La Sala, ja que gràcies a elles s'ha aconseguit donar a conèixer l'espai a un nou tipus de públic. El mateix ha succeït amb l'Escenaplay, els espectacles creats per les xarxes amb els quals s'ha aconseguit captar un públic molt més jove, que s'espera poder consolidar amb noves propostes. "Venim d'una primavera i estiu complicats, però hem pogut seguir fent algunes activitats, sobretot de suport als creadors locals, per afavorir que poguessin seguir fent la seva feina i tinguessin uns ingressos mínims, després de l'aturada forçosa. Hem demostrat, tant en l'àmbit privat com públic, que la cultura és segura i que podem continuar treballant. Ara recuperarem la majoria dels espectacles que s'havien hagut d'ajornar i n'incorporarem de nous".

La nova temporada Escena consta d'un total de 58 propostes, a les quals s'hi haurà de sumar les exposicions que es programin a La Sala. La programació manté l'aposta del suport als creadors locals. Els nous projectes de Dani Poveda i Guillem Albà, l'actuació de la pianista vilanovina Elisabet Raspall, els concerts de la Camerata Eduard Toldrà, el Medusa Fest o un nou replantejament del Nanoteatre són un tast del que es podrà veure. També s'inclou, dins els objectius de la Regidoria de Cultura, donar visibilitat a altres gèneres com el circ o la dansa, amb espectacles per a tots els públics, i es manté la programació de cinema al Teatre Principal amb els cicles Gaudí, Documental del Mes i el Cine Club Sala1.

Durant aquests mesos s'ha realitzat un intens treball per trobar un sistema més accessible de la informació sobre la nova temporada, que estigués a l'abast de tothom, i que tingués en compte les mesures sanitàries per la COVID-19. Anna Lleó, coordinadora d'arts escèniques i visuals ha explicat que l'actual situació ha suposat una oportunitat de millora per fer-ho tot més accessible "A partir d'aquesta temporada hi haurà una única web del teatre i de l'auditori que, amb el nom d'ESCENA, conté tota la programació de la temporada, a banda de la informació pròpia de cada equipament. A més hem canviat el sistema de venda d'entrades, per un de més àgil, dinàmic i amb prestacions necessàries com l'aïllament automatitzat de les butaques, la venda global d'entrades o la recepció de les dades dels espectadors tal com demana PROCICAT. La nova web segueix l'estètica de la web de l'ajuntament, però adaptada als continguts i necessitats del sector cultural"

VENDA D'ENTRADES
Aquest dissabte, a les 11 del matí es posaran a la venda de les entrades que es podran adquirir per internet, però també de forma presencial a les taquilles del teatre. Es prioritzarà el pagament amb targeta, ja que és més fàcil fer un retorn d'entrades i diners en cas d'anul·lació de l'espectacle, si bé es podrà seguir pagant en metàl·lic.

Una de les novetats en la venda de les entrades és que serà de caràcter bimensual. Així el dia 26 de setembre es podran adquirir les entrades pels espectacles dels mesos d'octubre i novembre, i el 21 de novembre es podran comprar els corresponents als mesos de desembre i gener. Pel que fa als abonaments només n'hi haurà d'un sol tipus que inclourà 4 espectacles, i sobre els descomptes de les entrades, es mantenen els que hi havia fins ara.

Un altre dels canvis que ha ocasionat la situació de la pandèmia és la impossibilitat d'editar en paper el llibret amb tota la programació. En el seu lloc, els espectadors trobaran al web un codi QR que es podrà descarregar per consultar les diferents propostes culturals. I per les persones que no tinguin accés a internet, les cartelleres del teatre principal seran el punt de referència i consulta dels espectacles que es podran veure.

Recordar, tal com ja s'està fent des del mes de maig, que les entrades de la temporada anterior no serviran per a aquesta i que en cas de no haver-ho fet, encara es pot demanar el retorn dels diners.

NOVES MESURES PROCICAT
Sobre l'anunci aprovat aquest dilluns pel Procicat que permet a la ciutat de Barcelona, i altres quinze ciutats de l'àrea metropolitana, poder augmentar l'aforament cultural fins al 70%, i que ha deixat la resta de ciutats, entre les quals hi ha Vilanova i la Geltrú sense aquesta possibilitat, la regidora Adelaida Moya ha mostrat la seva disconformitat "Ens fan mantenir el 50% i protestarem. Ja hem demostrat que a la ciutat som capaços de garantir les mesures de seguretat, tant del públic com dels artistes, i per tant reivindicarem aquest increment de públic a les sales, també a Vilanova."

 

.

.

Adelaida Moya i Anna Lleó

Adelaida Moya i Anna Lleó

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració