Menú

AUDITORI EDUARD TOLDRÀ

L'EDIFICI

L'Auditori Eduard Toldrà és un edifici de nova construcció, inaugurat el juny del 2011. Es tracta d'un equipament públic, perfectament condicionat per a fer-hi audicions gaudint d'una adequada sonoritat i adequat a les necessitats de promoció i difusió musical que es generen al llarg de l'any a Vilanova i la Geltrú, una ciutat amb una llarga tradició en la formació musical i en la creació de grups i formacions que abracen tot tipus de música.

Des del mes d'octubre de 2011, l'Auditori Eduard Toldrà presenta una temporada estable amb esdeveniments musicals de qualitat i concerts de música en línies diverses: simfònica, de cambra, antiga, coral, moderna, contemporània i tradicional.

L'Auditori també es contempla com un espai de suport a la creació, un projecte educatiu vinculat estretament a l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, un espai d'assaig i de residència.

Aportant també un espai municipal a la ciutat per acollir congressos, conferències i altres esdeveniments que necessitin un equipament d'aquestes característiques.

L'Auditori es gestiona directament des de la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Els redactors del projecte ha estat el grup d'arquitectes format per Bosch-Cuspinera S.L. L'encàrrec és fruit del resultat del concurs convocat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el mes de juliol del 2008.

L'EDIFICI

EDUARD TOLDRÀ

L'Auditori porta el nom del músic i compositor vilanoví Eduard Toldrà i Soler.

Eduard Toldrà i Soler (Vilanova i la Geltrú, 7 d'abril de 1895 - Barcelona, 31 de maig de 1962), músic i compositor, va ser una de les figures més importants de la música catalana de mitjans del segle XX. Se l'ha considerat el gran arquitecte del renaixement musical català dels anys 20.

A banda de la seva faceta de compositor, va ser també un excel•lent violinista, fundador del quartet de corda Renaixement, que durant una reeixida dècada va realitzar actuacions a Catalunya, Espanya i a diverses capitals europees.

Va ser professor de violí i de direcció d'orquestra a l'Escola Municipal de Música de Barcelona, on s'havia format musicalment. I des de 1944, i fins a la seva mort, va esdevenir director titular de l'Orquestra Municipal de Barcelona. Compositor d'una trentena de sardanes, una cinquantena de cançons, òperes, música de cambra i música simfònica, va dirigir també un gran nombre d'orquestres.

Eduard Toldrà va deixar Vilanova i als 10 anys per anar a viure a Barcelona i poder continuar així amb els seus estudis de música iniciats amb el seu pare. Sempre va mantenir una vinculació amb Vilanova i la Geltrú, i hi tornava quan els amics li sol•licitaven col•laboració per fer un concert, un recital o per prendre part en un homenatge o festival. Amb els anys han estat molts els actes musicals en què han estat presents obres del seu repertori.

El 1995, Vilanova i la Geltrú va celebrar el centenari del seu naixement amb diversitat d'actes durant tot l'any. Avui, la ciutat li ret homenatge posant el seu nom al nou Auditori municipal.

EDUARD TOLDRÀ

Coneix l'Auditori Eduard Toldrà

Com arribar?

ADREÇA: C/ Olesa de Bonesvalls, 8, 08800 Vilanova i la Geltrú.

OFICINES: C/ Llimonet, 37, 08800 Vilanova i la Geltrú

COM ARRIBAR?

  • PER CARRETERA: Autopista Pau Casals C-32 (túnels del Garraf), Carretera de les costes C-31, Autopista AP-7 direcció Tarragona -Barcelona i Autopista AP-2 fins al Vendrell.
  • EN TREN: Línea C2 Barcelona - Vilanova i la Geltrú - Sant Vicenç de Calders. Línia Ca1 Tortosa - Tarragona - Vilanova i la Geltrú. I Línia Ca 3 Ribaroja d'Ebre - Reus - Tarragona - Vilanova i la Geltrú.

TELÈFON I HORARI D'ATENCIÓ:

  • 93/8140000 (ext. 3176) (de dilluns a divendres de 9 a 14h)
  • 93/8141952 Taquilla del Teatre Principal (dissabtes de 17 a 20h i dies de funció, des d'1h abans)
  • 938140000 (ext. 3174) Taquilla Auditori (els dies de concert, des d'1h abans)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tall de carrer
Reserva d'estacionament
Ocupació de zona de vianants
Tall de carrer
Reserva d'estacionament
Ocupació de zona de vianants
Tall de carrer
Reserva d'estacionament
Ocupació de zona de vianants
Tall de carrer
Reserva d'estacionament
Ocupació de zona de vianants
Tall de carrer
Reserva d'estacionament
Ocupació de zona de vianants
Tall de carrer
Reserva d'estacionament
Ocupació de zona de vianants
Tanca de precaució
Bastida
Runes - obres menors
Runes - obres majors
Tanca de precaució
Bastida
Runes - obres menors
Runes - obres majors
 
 
 
 
 
 
1 km
  • 41.22977311
  • 1.72614649
  • mobilitat
  • 14
  • S
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord